ÎNTREABĂ SPECIALISTUL
  • Suntem aici să îţi răspundem la toate întrebările!
direct în
site

Intră în legatură cu specialiștii noștri

Diversificare
Alăptare
Îngrijirea bebelușului
Dezvoltarea bebelușului
Sănătate
Activităţi cu bebe/ educaţie

Ca orice mamică, cu siguranța și tu ai unele nelămuriri legate de nutriția și dezvoltarea puiului tău. Ți-am pregătit mai jos o listă de subiecte de care ai putea fi interesată. Aruncă un ochi atent peste cele mai frecvente întrebări puse deja de alte mămici și răspunsurile oferite de echipa noastră de specialiști. Nu uita însă ca fiecare copil este diferit! Dacă informaţia pe care o cauți nu se regăsește în niciuna dintre categorii, ne poţi trimite chiar tu o întrebare!

Ai nevoie de ajutor personalizat?

Trimite-ne întrebarea ta, iar specialiștii Milupa îți vor răspunde în scurt timp.

Întreabă-ne
Dezvoltarea bebelușului
  • Când vede
  • Când vorbește
  • Motricitatea din fiecare luna
  • Comportament
  • Pedepse/disciplină
  • Acces la tv, tabletă, telefon
  • Etapele de somn/regresii
  • Trecere de la scutec la olită
52 întrebări | 10 răspunsuri
  • Lorett Madalin
  • Acum 3 ani
  • 10 iunie 2021
Buna ziua!Ce metoda sa aplic pentru renunțarea la scutec?Mulțumesc!
1 răspuns
Vezi răspunsul specialistului
  • Andra Bondoc
  • Acum 3 ani
  • 10 iunie 2021
Bună Lorett,Copiii sunt diferiți, unii stau la oliță de la 8 luni, alții abia pe la 3 anișori. Semnele precum cel mic ar fi pregătit pentru procesul trecerii la oliță sunt: dacă bebe se simte inconfortabil atunci când scutecul este ud, dacă pentru o perioadă mai mare de 2 ore în timpul zilei rămâne uscat sau dacă te face atentă că scutecul este murdar. Un pas foarte important este ca cel mic să conștientizeze utilitatea oliței, care este scopul ei, ce se întâmplă dacă face acolo și nu în scutec și toate acestea se întâmplă treptat. Dacă știi oarecum frecvența scaunelor lui, pune-l pe oliță în acele perioade. Unii copii au problema mirosului sau dacă scaunul este prea mult cantitativ, îi atinge și refuză să mai facă la oliță. În aceste două ultime cazuri este util un reductor pentru toaleta adulților. Poți încerca să îi arăți olița, să îi spui că aceea este toaleta lui, și dacă își dorește intimitate îl poți pune acolo unde cere el. Dacă observi că nu își dorește și este reticent, nu insista și ia fiecare etapă treptat. Mai încearcă peste puțin timp și tot așa. Ai răbdare, expune-l dar nu o forța și vei vedea că lucrurile vor decurge de la sine.Merge în colectivitate? Dacă da, colectivitatea vine cu foarte multe lucruri bune pentru dezvoltarea cognitivă, abilitățile celor mici. Acolo interacționează cu alți copii de vârstă apropiată, au doamnele educatoare care impun respect și îi învață ce este bine și ce nu, să vorbească frumos, să salute, învață să meargă la toaletă, să mănânce singuri, etc, totul printr-o combinație de disciplină, joacă și distracție.Cu drag,Andra - specialistul Milupa 
  • Andra Mocanu
  • Acum 1 an
  • 24 august 2023
Bună seara.incerc de ceva timp cam 3 luni sa o ajut pe fetita mea sa renunțe la scutec iar motivele ar fi ca nu mai urinează noaptea deloc,spune când vrea sa facă,se dezbracă singura când este pampersul ud și altele,dar nu reușim sa trecem la oliță.Am încercat sa ne împrietenim,a stat o perioada pe ea dar nu a făcut,acum zice ca nu vrea,ba chiar cere pampersul insistent sa îl aibă pe ea ca să nu facă prin casa,exclus olită.O întreb mereu facem la olită,în locurile ei preferate,cu mami la baie ,oriunde,cu diverse chestii in mana sa ne jucam doar sa stea sa facă și exclus!ajutati-mă va rog cum as putea proceda sa mai găsesc soluții sa facem la oliță.va mulțumesc!
1 răspuns
Vezi răspunsul specialistului
  • Andra Bondoc
  • Acum 1 an
  • 25 august 2023
Bună ziua, Fetița pare pregătită din punct de vedere fizic, însă psihologic probabil încă este ataşată de perioada de "bebeluşie", nu vrea să se desprindă. Renunțarea la scutece este un pas mare și important pentru ei, aşadar trebuie să aveți răbdare şi să fiți atentă la ritmul ei, adică să vă dați seama când e cu adevărat pregătită. Foarte important este să scoateți presiunea de pe ea, să nu mai dați importanță subiectului. O puteți întreba înainte de culcare dacă vrea la baie, la trezire sau când plecați în oraş. Dacă răspunsul e negativ, nu reacționați în vreun fel, ci îl luați ca pe o constatare şi atât. Dar continuați să adresați întrebarea la fiecare astfel de moment, în fiecare zi, pentru a i se imprima o rutină. Apoi îi puteți cumpăra cărți simple, special concepute pentru acest moment, în care fetița va înțelege din poveste cât este de simplu să facă la oliță şi să fie încurajată astfel, regăsindu-se în poveste. La final îi spuneți "iată, şi tu poți face la fel, când te vei simți pregătită". Apoi trebuie să vedeți dacă nu i s-ar părea mai interesant să folosească direct wc-ul, cu ajutorul unui reductor şi al unei scărițe. O luați mereu la baie cu dumneavoastră, să vadă cum faceți, apoi o întrebați dacă vrea şi ea să facă la fel. Copilaşii sunt dornici să imite ceea ce fac parinții, deci la un moment dat i se va părea interesant. Există varianta să o lasați pe timp de vară fără scutec prin casă, iar după ce va "suferi" câteva "accidente", să dorească să meargă la baie. Însă această metodă nu dă roade la toți copiii. Pe unii îi face să se simtă ruşinați şi să se închidă în ei. Indiferent de metoda pe care o alegeți în funcție de cum este temperamentul copilului, esențial este ca în tot acest proces să nu vă simtă stresată, ba chiar puteți folosi psihologia inversă dacă nimic nu dă roade, şi îi propuneți mereu scutec, pentru că e încă bebe şi va renunța la el când va fi mai mare. La unii copilaşi funcționează să îi ambiționeze acest lucru. Aşadar identificați care din metodele menționate este mai potrivită pentru ea şi oferiți-i sprijin şi încurajări mereu, are timp să renunțe la scutec. Când sunteți stresată de acest lucru, pentru a vă relaxa, gândiți-vă că nu va purta scutec până la 20 de ani. O zi frumoasă! Andra - Specialistul Milupa
Dacă informaţiile de mai sus nu ţi-au fost de ajutor, contactează-ne aici:
Program de lucru: 9:00-17:00
Sună la
0800 864 587
BEBELINE

Ai nevoie de sfaturi sau informaţii personalizate despre nutriţia și dezvoltarea copilului tău sau despre produsele Milupa? Trimite-ne un mesaj! Suntem aici pentru tine.

Descoperă AICI o multitudine de răspunsuri detaliate legate de subiectele care te-ar putea interesa sau contactează-ne direct:

sună la
0800 864 587
Mesaj