ÎNTREABĂ SPECIALISTUL

Nutriția la mămici 0-6 luni: Mâncare sănătoasă și nutritivă

Când alăptezi, energia și substanțele nutritive pe care le asimilezi vor fi utilizate de corpul tău în laptele matern, pentru a asigura bebelușului toată hrana de care are nevoie.

Mânâncă bine de dragul tău și al bebelușului

Când alăptezi, energia și substanțele nutritive pe care le asimilezi vor fi utilizate de corpul tău în laptele matern, pentru a asigura bebelușului toată hrana de care are nevoie.

Câte calorii în plus sunt necesare atunci când alăptezi?

Cercetările arată că în primele trei luni de alăptat, mamele bebelușilor alăptați exclusiv produc în jur de 800 ml de lapte pe zi. Nu este un secret că pentru a produce acest lapte, consumi în jur de 500 kilocalorii pe zi. De aceea este important să mânânci regulat și să ai multe gustări sănătoase pentru a-ți menține un nivel ridicat de energie.

Nu este recomandat să ții un regim sau să limitezi varietatea alimentelor pe care le mânânci în timpul alăptării, întrucât acest lucru îţi poate afecta cantitatea de substanțe nutritive esenţiale pe care le asimilează bebelușul tău.

Respectarea unei diete sănătoase pentru mămici 0-6 luni

Nu doar cantitatea pe care o mânânci este importantă, ci și ce mănânci. Multe mămici constată că depozitele lor de fier se epuizează atunci când au bebeluși, deci asigură-te că mănânci multe alimente bogate în fier, cum ar fi carnea roșie sau legumele verzi cu frunze.

Este de asemenea important să te asiguri că mănânci multe cereale integrale, fructe proaspete și alte legume. Și încearcă să asimilezi de asemenea multe proteine (din carne și ouă) și calciu (din lapte, brânză și iaurturi). Mâncând sănătos vei obține energia de care ai nevoie!

1127 vizualizări
1
BEBELINE

Ai nevoie de sfaturi sau informaţii personalizate despre nutriţia și dezvoltarea copilului tău sau despre produsele Milupa? Trimite-ne un mesaj, iar specialiștii noștri îţi vor răspunde!

Descoperă AICI o multitudine de răspunsuri detaliate legate de subiectele care te-ar putea interesa sau contactează-ne direct:

sună la
0800 864 587
Mesaj