ÎNTREABĂ SPECIALISTUL

Primii pasi în diversificarea alimentaţiei la bebeluşi

Cum este recomandat inceperea diversificarii alimentatiei la bebelusi si introducerea altor alimente in dieta zilnica.

Odată ce copilul tău creşte si se dezvoltă, îi cresc şi necesitățile alimentare. Laptele rămâne cel mai important element al alimentaţiei bebeluşului, dar dupa vârsta de aproximativ 6 luni, e timpul ca în meniul lui să fie introduse şi alte alimente.


Stiind cât de important este să îi oferi micuțului tău exact ceea ce are nevoie în fiecare etapă de creștere, am dezvoltat cerealele Milupa cu PreciNutri care au un conținut energetic și nutritiv, precum și texturi precis adaptate fiecărei vârste pentru o dezvoltare fizică și mentală armonioasă.


Primele alimente ale bebeluşului ar trebui să fie gustoase şi cu textură moale, pentru a face trecerea usoara de la gustul şi textura fină a laptelui cu care bebe este deja obişnuit. Cei mai mulţi specialisti recomandă începerea diversificării cu legume, fructe şi cereale. Este important să îi oferiţi legume înaintea fructelor pentru că acestea din urmă au un gust mai dulce şi este posibil ca ulterior bebeluşul să accepte mai greu legumele.


Evident, la primele mese legumele și fructele vor trebui pasate extrem de bine, iar cerealele pentru bebeluși trebuie pregătite mai diluat, apoi din ce în ce mai consistent pentru a-l hrăni pe bebe cu lingurița.


Cerealele pentru bebeluși preparate cu formula de lapte cu care este obișnuit micuțul sau cu apă, în funcție de sortimentul respectiv, sunt ușor acceptate de către bebeluși. În plus, cerealele reprezintă varianta ideală pentru diversificare întrucât sunt delicate cu sistemul digestiv încă incomplet dezvoltat al bebelușului.

Medicul de familie/ pediatru al bebeluşului îţi va recomanda varianta potrivită pentru micuțul tău, însă există o regulă pe care este bine să o știi și să înveți să ai răbdare: progresul în diversificare este lent, cu suișuri şi coborâșuri, cu provocări şi reușite.

 

1247 vizualizări
0
BEBELINE

Ai nevoie de sfaturi sau informaţii personalizate despre nutriţia și dezvoltarea copilului tău sau despre produsele Milupa? Trimite-ne un mesaj, iar specialiștii noștri îţi vor răspunde!

Descoperă AICI o multitudine de răspunsuri detaliate legate de subiectele care te-ar putea interesa sau contactează-ne direct:

sună la
0800 864 587
Mesaj