ÎNTREABĂ SPECIALISTUL

Trucuri pentru a-l face pe bebelușul tău să accepte cărnița

Ca să reușești să îți convingi micuțul să devină un adevărat mâncăcios, trebuie să te încarci cu foarte multă răbdare. Citește o serie de recomandări!

Deprinderile din primii ani de viață ai micuțului tău sunt foarte importante, pentru că își pun amprenta asupra dezvoltării sale ulterioare.
Alimentația este un aspect delicat, care trebuie luat în considerare, întrucât aceasta constituie factorul de bază în creșterea și progresul său ulterior. Problemele apar când puiuțul tău refuză anumite alimente sau mănâncă foarte puțin.
Când copilașul tău are între 4 și 6 luni este recomandat să urmezi un curs de diversificare a alimentației, pentru a afla care este ordinea alimentelor care trebuie introduse în alimentația sugarului, dar și alte indicații nutriționale potrivite fiecărui bebeluș.

Cărnița în diversificarea la bebeluși

Spre exemplu, cărnița este introdusă în alimentația bebeilor la vârsta de aproximativ 8 luni. Ca să reușești să îți convingi micuțul să devină un adevărat mâncăcios, trebuie să te încarci cu foarte multă răbdare.
Astfel, după primele 4-6 luni în care puiul tău a păpat aproape numai lăptic, vine vremea să introduci și cărnița în farfuria lui. La început, micuțului tău i se va părea ciudat noul aliment, atât ca și gust, cât și ca textură.
Așadar, vei fi nevoită să recurgi la diverse trucuri pentru ca micuțul să accepte carnea.

Pentru început, încearcă tot timpul combinații noi, surprinzătoare. Pasează-i cărnița cu blender-ul și ascunde-o în piureul de legume sau de cartofi. În plus, o poți introduce în ciorbițe și supițe tocând-o foarte mărunt.
În acest fel, nu îi oferi puiului tău același meniu zilnic și, treptat, sunt șanse foarte mari să se obișnuiască cu gustul cărniței pe care nu o va putea observa în mâncărică.
De asemenea, este întotdeauna important să îl faci să creadă că mănâncă ce vrea el. Dacă bebelușul tău dezvoltă o plăcere pentru un anumit fel de mâncare, ascunde cărnița în felul respectiv de mâncare sau combină cărnița cu alimentul său preferat.

Este foarte important să nu îl forțezi dacă acesta continuă să refuze. Dacă nu îl obligi el va avea mereu încredere în tine că îi asiguri o mâncărică delicioasă, bună la gust.
După cum spuneam, trebuie să te încarci cu multă răbdare și să introduci treptat carnea în meniul lui: o bucățică azi, altă bucățică mâine, sau poate chiar după câteva zile sau săptămâni.
Nu trebuie să renunți sau să apelezi la vreun medic, deoarece este perfect normal ca bebelușii să accepte carnea mai greu decât alte alimente. Mult succes, mămico!

Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda alaptarea exclusiva pana la 6 luni si continuarea alaptarii alaturi de inceperea diversificarii la sfatul medicului. Alăptarea este cea mai bună metodă de hrănire a bebelușilor și oferă numeroase beneficii. Este important ca, înaintea și în timpul alăptării să aveți o alimentaţie sănătoasă, echilibrată. Combinația alăptării cu biberonul în primele săptămâni de viață poate să reducă producţia de lapte matern, iar inversarea deciziei de a nu alăpta este dificilă. Întotdeauna consultați doctorul, asistenta sau moasa pentru sfaturi cu privire la hrănirea bebelușului

324 vizualizări
0
BEBELINE

Ai nevoie de sfaturi sau informaţii personalizate despre nutriţia și dezvoltarea copilului tău sau despre produsele Milupa? Trimite-ne un mesaj, iar specialiștii noștri îţi vor răspunde!

Descoperă AICI o multitudine de răspunsuri detaliate legate de subiectele care te-ar putea interesa sau contactează-ne direct:

sună la
0800 864 587
Mesaj