ÎNTREABĂ SPECIALISTUL

Cerealele în diversificare: recomandări și mod de preparare

Pentru a-i oferi puiului tău o masă gustoasă și pentru a-l obișnui cât mai repede cu noul gust avem câteva recomandări importante pentru prepararea cerealelor

În primele 1000 zile, puiul tău are nevoi nutriționale speciale, pe care trebuie să i le suplimentezi, acestea fiind fundamentale în dezvoltarea armonioasă a micuțului. Astfel, după primele 6 luni de alăptare exclusivă, începe procesul de diversificare a bebelușului, care reprezintă introducerea treptată a alimentelor solide în  alimentație. 


Una dintre cele mai bune variante de a începe diversificarea este prin a-i oferi bebelușului  cereale amestecate fie cu laptele matern, fie cu formula de lapte cu care cel mic este obișnuit, în cazul în care alăptarea nu este posibilă. Mulți dintre specialiști recomandă lingurița ca modalitate de a-l hrăni pe bebe cu cereale, și nu în biberon, pentru a evita posibile accidente. 

Mod de preparare 

Pentru preparare, cel mai bine este să combini câteva linguri de cereale cu lapte matern sau cu formulă de lapte preferata de micuțul tău, crescand treptat cosistenta. Testează reacția bebelușului tău la noua textură și gust oferindu-i câte o linguriță de cereale, și ghidează-te după grimase pentru a ști când bebe este sătul.

Cerealele sunt ideale ca masă de dimineață, pentru că îi asigură micuțului energia de care are nevoie întreaga zi.  

Atenție, însă, la alergiile micuțului și, poate este indicat să optezi pentru o gamă fără gluten atunci când începi diversificarea. Riscul de intoleranță și de a dezvolta afecțiuni intestinale îi fac pe unii specialiști să opteze pentru a introduce această proteină mai târziu în meniul bebelușului.  De aceea este indicat să te consulți cu medicul pediatru înainte de a începe diversificarea.

Pentru a-i oferi puiului tău o masă gustoasă și pentru a-l obișnui cât mai repede cu noul gust  avem câteva recomandări importante pentru prepararea cerealelor: 

  • Hrana bebelușului se pregătește exact înainte că acesta să o consume
  • Întotdeauna verifică temperatura hranei înainte ca acesta să o consume
  • Nu încălzi mâncarea bebelușului în cuptorul cu microunde, pentru a evita pericolul de supraîncălzire
  • Cerealele trebuiesc preparate cu laptele matern sau cu formulă de lapte cu care este obișnuit micuțul
  • Preparatul nefolosit va fi aruncat 

În plus, sugestia noastră este să acorzi atenție nevoilor copilului. Nu toți copii sunt la fel, așa că întotdeauna potrivește cantitatea și consistența preparatului conform gusturilor bebelușului tău. 


Organizația Mondială a Sănătății recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni  și continuarea alăptării alături de începerea diversificării la sfatul medicului. Alăptarea este cea mai bună metodă de hrănire a bebelușilor și oferă numeroase beneficii. Este important ca, înaintea și în timpul alăptării să aveți o alimentaţie sănătoasă, echilibrată. Combinația alăptării cu biberonul în primele săptămâni de viață poate să reducă producţia de lapte matern, iar inversarea deciziei de a nu alăpta este dificilă. Întotdeauna consultați doctorul, asistenta sau moasa pentru sfaturi cu privire la hrănirea bebelușului.

1988 vizualizări
2
BEBELINE

Ai nevoie de sfaturi sau informaţii personalizate despre nutriţia și dezvoltarea copilului tău sau despre produsele Milupa? Trimite-ne un mesaj, iar specialiștii noștri îţi vor răspunde!

Descoperă AICI o multitudine de răspunsuri detaliate legate de subiectele care te-ar putea interesa sau contactează-ne direct:

sună la
0800 864 587
Mesaj