ÎNTREABĂ SPECIALISTUL

Diversificarea: noi gusturi si senzatii, prin cereale

Cerealele sunt printre primele alimente introduse in dieta bebelusului in momentul diversificarii, alaturi de legume si fructe. Descopera cerealele recomandate pentru fiecare varsta.

Prin diversificarea alimentației, puiuțul tău descoperă un nou univers de gusturi și senzații. Această călătorie poate fi foarte plăcută pentru amândoi, dacă ții cont de principiile de bază ale diversificării și de reacțiile micuțului tău.

Dacă până acum ți-ai obișnuit micuțul cu laptele matern sau formula de lapte, a venit momentul să introduci, pas cu pas, și alimente în meniul lui zilnic. Cu multă răbdare, veți descoperi împreună ce îi place și ce nu, ținând cont și de recomandările medicului specialist.

Tranziția de la laptele matern la alimente consistente se face progresiv, nu dintr-o dată și fără să îl forțezi. Primele alimente ale bebelușului trebuie să aibă textura moale, pentru a face trecerea de la gustul și textura fină a laptelui cu care micuțul tău deja s-a obișnuit. Îți recomandăm să începi acest proces de diversificare cu legume, fructe și cereale, pentru a avea siguranța că bebelușul tău primește doar alimente dintre cele mai sănătoase.

Cerealele sunt varianta ideală pentru diversificare, fiind mai delicate cu sistemul incomplet dezvoltat al micuțului. Descopera cerealele Milupa pentru fiecare varsta:

Cerealele Milupa conțin cereale de calitate provenind din culturi destinate exclusiv alimentației copiilor. După ce au fost recoltate cu grijă, boabele cerealelor au fost măcinate fin și transformate în fulgi delicați , păstrând totodată elementele nutritive de baza. Ele nu conțin conservanți, coloranți artificiali sau zahăr adăugat. De asemenea, pentru gusturi jucăușe, îți recomandăm să introduci în alimentație, alături de cereale și lapte, piureuri de legume cu adaos de griș și fructe pasate precum mere, pere, caise, prune, banane, portocale, stafide. În același timp, micuțul tău va fi foarte fericit dacă îi oferi biscuiți Milupa sau piureurile de fructe delicioase.

1968 vizualizări
4
BEBELINE

Ai nevoie de sfaturi sau informaţii personalizate despre nutriţia și dezvoltarea copilului tău sau despre produsele Milupa? Trimite-ne un mesaj, iar specialiștii noștri îţi vor răspunde!

Descoperă AICI o multitudine de răspunsuri detaliate legate de subiectele care te-ar putea interesa sau contactează-ne direct:

sună la
0800 864 587
Mesaj