ÎNTREABĂ SPECIALISTUL

Meniul puiuțului tău si bunătățile de Sărbători

Ești gata să întâmpini Crăciunul alături de cel mic? Bunătățile pe care le-ai pregatit pentru tine se pot adapta si pentru micuțul tau.

Crăciunul este un moment special pentru micuțul tău însă partea culinară poate reprezenta o problemă, pentru că puiuțul nu agrează mâncărurile complicate. Înainte să-ți faci lista cu preparatele pe care trebuie să le cumperi, iata cateva sfaturi și află ce bunătăți de sărbători trebuie să intre în meniul celui mic.


Aparatul digestiv al micuțului tău nu suportă o cantitate mare de grăsimi sau substanțe greu de digerat, de aceea meniul lui de sărbători trebuie să fie unul diferit față de al tău. Deși gustoase, sarmalele, cărnații, cartaboșul sau lebărul nu sunt recomante pentru cel mic. Totuși, de poftă, o bucățică mică de carne slabă de porc fiartă este în regulă pentru el, dupa varsta de 3 ani.


Mai sănătoasă, în schimb, este carnea de curcan sau de pește, pe care îți recomandăm să n-o excluzi din meniul de sărbători al puiuțului. De asemenea, morcovii, țelina, castraveții, salata verde, varza și ardeii, în orice combinație, își pot îmbina aromele într-o delicioasă salată de legume.


Salata Boeuf poate fi o variantă doar în cazul în care înlocuiești maioneza cu un sos făcut dintr-un gălbenuș de ou fiert, două linguri de ulei de măsline, puțin muștar, zeamă de la o jumătate de lămâie, o cană de iaurt și o lingură de smântână dietetică.


Brânza de văcuță, de oaie, de bivoliță, brânza feta, șvaițerul sau parmezanul pot arăta foarte bine în meniul de Sărbători al puiuțului tău, asortate cu fructe precum strugurii sau căpșunile. 


Ești gata să întâmpini Crăciunul? 

257 vizualizări
0
BEBELINE

Ai nevoie de sfaturi sau informaţii personalizate despre nutriţia și dezvoltarea copilului tău sau despre produsele Milupa? Trimite-ne un mesaj, iar specialiștii noștri îţi vor răspunde!

Descoperă AICI o multitudine de răspunsuri detaliate legate de subiectele care te-ar putea interesa sau contactează-ne direct:

sună la
0800 864 587
Mesaj