ÎNTREABĂ SPECIALISTUL

Cum mentii o burtica fericita -> diversificarea

Burtica bebeluşului se dezvoltă în primul an de viaţă, iar pentru ca ea să se dezvolte sănătos are nevoie de hrana potrivită fiecărei etape de dezvoltare. Află detalii!

Am descoperit deja că burtica face mult mai multe lucruri decât credeai. Ea joacă un rol important în sănătatea și starea de bine a micuțului tău. Pe măsură ce piticul tău crește, burtica și flora intestinală din interior vor crește și ele, păstrându-se un echilibru perfect de bacterii benefice ce vor pune bazele sănătații lui pentru tot restul vieții.

O burtică ajunsă la maturitate este ca o orchestră în care o mulțime de tipuri de bacterii și enzime lucrează împreună în armonie. Deşi nu este complet dezvoltată la naştere, burtica îndeplineşte funcţiile vitale.
Burtica bebeluşului tău va continua să se dezvolte în primul an de viaţă, iar pentru ca ea să se dezvolte sănătos are nevoie de hrana potrivită fiecărei etape de dezvoltare.

Maturizarea sistemului digestiv se face treptat, populându-se cu bacteriile de care are nevoie pentru a funcţiona perfect.În continuare te invităm să explorezi fiecare etapă majoră din dezvoltarea florei intestinale a copilului pentru a înțelege când și cum îi poți influența sănătatea:

Cum influențează burtica bebelușului sănătatea acestuia:

Sănătatea florei intestinale a bebelușului începe încă din burtica mamei, iar primul moment extrem de important este chiar nașterea.

Ca mămică, corpul tău conține în mod natural colonii de bacterii prietenoase care trăiesc în burtică, pe piele și în canalul nașterii. Prin nașterea naturală, bebelușul tău intră în contact cu aceste bacterii care își fac loc până în burtica lui pentru a crea prima sa colonie de bacterii benefice.

La nașterea prin cezariană bebelușii sunt expuși la un număr mai mic de bacterii benefice, ceea ce înseamnă că pornesc la drum cu o microfloră intestinală mai puțin variată. Celui mic îi va lua astfel mai mult timp să își dezvolte o colonie sănătoasă de bacterii ce contribuie la sănătatea lui generală.

Sfat practic:

  • Dacă alegi să naști prin cezariană, te poți consulta cu doctorul tău pentru a te sfatui cum îl poți ajuta pe cel mic să își dezvolte o floră intestinală sănătoasă.

Alăptarea este cea mai bună metodă de hrănire a bebelușilor și oferă numeroase beneficii. Este important ca, înaintea și în timpul alăptării să ai o alimentaţie sănătoasă, echilibrată. Combinația alăptării cu biberonul în primele săptămâni de viață poate să reducă producţia de lapte matern, iar inversarea deciziei de a nu alăpta este dificilă. Întotdeauna consultă doctorul, asistenta sau moașa pentru sfaturi cu privire la hrănirea bebelușului tău. Dacă folosești formule pentru bebeluși, trebuie să urmezi cu atenție instrucțiunile producătorului. Informațiile prezentate au caracter informativ și nu înlocuiesc un consult medical de specialitate.

188 vizualizări
0
BEBELINE

Ai nevoie de sfaturi sau informaţii personalizate despre nutriţia și dezvoltarea copilului tău sau despre produsele Milupa? Trimite-ne un mesaj, iar specialiștii noștri îţi vor răspunde!

Descoperă AICI o multitudine de răspunsuri detaliate legate de subiectele care te-ar putea interesa sau contactează-ne direct:

sună la
0800 864 587
Mesaj