ÎNTREABĂ SPECIALISTUL

Grădinița - Pregătirea pentru adaptarea la mersul în comunitate

Descoperă cele mai importante beneficii ale unei nutriții precis adaptate nevoilor puiuțului tău din fiecare etapă de creștere.

Copilul începe să socializeze chiar de la naștere, prin zâmbetele prin care reacționează conștient de lumea din jurul său și prinde contur pe tot parcursul vieții copilului. Diversificarea modalităților de socializare începe însă atunci când micuțul începe să vorbească.

Există moduri diferite de a socializa și de obicei micuțul tău începe să se joace, să se ascundă și să arunce cu obiecte pe jos, modalități active pentru a căuta un contact social. Este important pentru tine, ca mămică, să îi încurajezi jocurile și să îl îndemni să fie sociabil de la cele mai fragede vârste.

Înainte de integrarea în societate, copilul începe să devină conștient de propria individualitate și să atragă atenția celor din jur. Astfel, primii pași spre socializarea copilașului trebuie să îi faceți chiar voi, părinții: sunteți primii prieteni și confidenți ai bebelușului, voi îl integrați treptat în societate.

Privitor la adaptarea la programul de grădiniță, inclusiv a programului de mese de acolo, cereți informații despre programul meselor si eventual a meniurilor care se servesc.

Astfel, puteți începe sa pregătiți rutina celui mic, trezindu-l mai devreme dacă nu-i era în obicei și astfel reglați și programele meselor. Încercați să preparați din felurile de mâncare despre care ați fost informate, astfel încât copilul să fie deja familiarizat cu ele.

In cazul in care refuză consumul anumitor meniuri testate înainte de a merge la grădiniță, urmăriți apoi dacă, prin influența grupului de copii, va începe să mănânce ce a refuzat acasă, astfel încât și acasă să vă puteți îmbogăți lista meniurilor agreate.

Odată cu trimiterea la grădiniță, copilul începe ușor-ușor să își facă prieteni, să își mărească cercul de cunoscuți și totodată, voi trebui să aveți capacitatea de a media aceste relații și de a-i șlefui abilitățile sociale.

Odată cu integrarea în societate, este important să îl înveți regulile prieteniei și ale respectului pe care trebuie să le acorde celor din jurul său.

42 vizualizări
0
BEBELINE

Ai nevoie de sfaturi sau informaţii personalizate despre nutriţia și dezvoltarea copilului tău sau despre produsele Milupa? Trimite-ne un mesaj, iar specialiștii noștri îţi vor răspunde!

Descoperă AICI o multitudine de răspunsuri detaliate legate de subiectele care te-ar putea interesa sau contactează-ne direct:

sună la
0800 864 587
Mesaj