Reguli de introducere a mâncărurilor noi

Cand poti introduce mancaruri noi in alimentatia bebelusului? Afla o serie de recomandari pentru diversificarea alimentatiei.

Cum pot să introduc mâncăruri noi pentru bebelușul meu?

În mod normal, durează până învață să mănânce. Înarmează-te cu răbdare până când bebelușul tău se obișnuiește cu senzația de deplasare a mâncării în gură și învață cum să mestece.

Preferințele culinare se formează în primul an de viață, iar varietatea este importantă, întrucât de la vârsta de doi ani, aceste preferințe se pot stabili relativ până la aproximativ opt ani.

Există câteva lucruri pe care le poţi face pentru a-l ajuta să depășească orice refuz în timp ce încearcă noi gusturi, dar ideea principală este să nu te îngrijorezi – pot fi necesare până la 15 încercări cu bebelușul tău pentru a accepta anumite alimente!

  • Planifică noile degustări pentru perioade relaxate, când bebelușul tău este vioi și fericit – dimineața târziu este adesea un moment bun.
  • Dacă introduci alimente noi atunci când bebelușul tău doreşte lapte, se va simți frustrat. În schimb, oferă-i jumătate din lapte înainte să adaugi alte alimente gustoase. Însă în acelaşi timp trebuie să reţii că după prea mult lapte nu va mai avea loc pentru alte alimente.
  • Bebelușii resping adesea ce nu cunosc. Încearcă deci să îi dai o idee despre ce va urma plasând un dumicat din mâncare pe masă sau pe tava scaunului său înalt. Lasă-l să îl pipăie și să îl privească înainte să îl hrăneşti cu o lingură.
  • S-ar putea ca bebelușul tău să vrea să îl controleze cu lingura. Fii pregătită pentru puţină mizerie – apoi lasă-l să îl apuce, în timp ce îi ghidezi ferm lingura spre gură.
  • Sau luați două linguri – una pentru a vă concentra să luați hrana cu ea și cealaltă pentru a face experimente (se va produce murdărie, dar va fi amuzant!).

1
BEBELINE

Ai nevoie de sfaturi sau informaţii personalizate despre nutriţia și dezvoltarea copilului tău sau despre produsele Milupa? Trimite-ne un mesaj, iar specialiștii noștri îţi vor răspunde!

Descoperă AICI o multitudine de răspunsuri detaliate legate de subiectele care te-ar putea interesa sau contactează-ne direct:

sună la
0800 864 587
Mesaj