Diversificare de la 8 luni: 10 mâncăruri ce pot intra în dieta puiuțului de la 8 luni

O nouă lume a gusturilor şi-a deschis porţile pentru puiuţul tău. Acum descoperă tot ce e mai sănătos şi mai gustos pe lume şi creşte din ce în ce mai mare. Descoperă 10 idei de gustări şi mese delicioase, bogate în nutrienţii de care puiuţul tău are nevoie. Primele 1.000 de zile, adică perioada sarcinii şi primii doi ani de viaţă ai micuţului, sunt privite de specialiştii din toată lumea ca fiind cele mai importante în dezvoltarea armonioasă fizică şi mentală a copilului.
Acestea reprezintă perioada în care o nutriţie precis adaptată nevoilor puiuţului din fiecare etapă de creştere poate construi o sănătate de fier pentru copil şi viitorul adult.
Perioada de diversificare este una importantă.
Atunci, după prima interacţiune cu gusturile noi, bebe decide care vor fi gusturile sale preferate pentru tot parcursul vieţii. Dacă îl faci să iubească de acum gusturile sănătoase, le va iubi şi mai târziu în viaţă.
Uită-te peste lista de mai jos a unor mese potrivite pentru vârsta de 8 luni, alege ce-ai vrea să pregăteşti şi caută reţeta potrivită pentru tine şi puiuţul tău.
Cremă de avocado cu brânză calcică
Şi avocado şi branza calcică sunt bogate în nutrieţi importanţi pentru puiuţul tău. Le poţi combina într-o gustare foarte sănătoasă pasându-le sau aruncându-le împreună în blender.
Mere coapte cu scorţişoară
Ce poate fi mai simplu decât să speli şi cureţi câteva mere, să le pui într-o tavă, să presari un vârf de cuţit de scorţişoară pe ele şi să laşi la cuptor până încep să se topească? Puiuţul tău va iubi textura merelor coapte, ce va semăna cu o pastă fină.
Cremă de prune uscate
Ai nevoie de un blender şi puţină apă caldă. Puiuţul tău va fi cu siguranţă surprins de gust şi va vrea să mai aibă parte şi altă dată de un astfel de răsfăţ.Piure de cartofi cu lapte şi unt
Sigur ştii reţeta şi poate că şi puiuţul tău o îndrăgeşte. E tipul de reţetă mereu la îndemână ce potoleşte foamea celui mic.
Pate de ciuperci
Dacă adulţii pot să se delecteze cu o ciulama de ciuperci cu mămăliguţă, puiuţii pot să se bucure de un pate de ciuperci făcut în casă. Merge grozav cu biscuiţii pentru bebeluşi.
Iaurt cu fructe
Gustul iaurtului cu fructe din comerţ poate fi egalat şi chiar întrecut de unul făcut în casă.
Poţi cumpăra iaurtul în care ai cea mai mare încredere şi să adaugi în el un piure de afine sau pepene galben.
Supă cremă cu orez
Poţi prepara o simplă supă-cremă de morcovi şi să-i dai o consistenţă mai hrănitoare adăugând o lingură de orez care să fiarbă bine.
Smoothie cu banane
Ai nevoie doar de o banană sau două şi puţin iaurt de băut. Rezultatul va fi cu adevărat delicios.
Pastă de merişoare uscate cu stafide
Merişoarele au multe beneficii şi nu doar pentru adulţi. Data viitoare când mergi la supermarket, pune în coşul de cumpărături şi o pungă de merişoare.
Le poţi folosi pentru a pregăti o pastă delicioasă şi sănătoasă, îndulcită cu stafide.
Pastă de mere coapte
Transformi merele coapte într-o pastă pe care o imbogăţeşti cu o pastă proaspătă de curmale. Rezultatul va fi cu adevărat delicios.
Lasă-te inspirată de ideile de mai sus şi caută reţetele care îţi oferă cel mai bun raport între nutrienţii conţinuţi şi cât de delicioase sunt!
Pentru cresterea si dezvoltarea optima a sanatatii copiilor OMS recomanda alaptarea exclusiva pana la 6 luni. Milupa sustine aceasta recomandare si continuarea alaptarii pana la 2 ani, in paralel cu introducerea in alimentatia sugarului si a altor alimente.
Alăptarea este cea mai bună metodă de hrănire a bebelușilor și oferă numeroase beneficii.
Este important ca, înaintea și în timpul alăptării să aveți o alimentaţie sănătoasă, echilibrată. Combinația alăptării cu biberonul în primele săptămâni de viață poate să reducă producţia de lapte matern, iar inversarea deciziei de a nu alăpta este dificilă.
Întotdeauna consultați doctorul, asistenta sau moasa pentru sfaturi cu privire la hrănirea bebelușului dumneavoastră.
Dacă utilizați formule pentru bebeluși, trebuie să urmați cu atenție instrucțiunile producătorului