ÎNTREABĂ SPECIALISTUL

Poftele alimentare în timpul sarcinii

Poftele alimentare sau dorința bruscă de a mânca alimente și combinații alimentare ciudate, fac parte din galeria simptomelor clasice de sarcină.

Ai brusc chef de o porție uriașă de înghețată și la scurt timp te gândești la borcanul cu murături? Nu vă faceți griji, este normal. Multe femei însărcinate experimentează pofte ciudate de mâncare în timpul acestei perioade, hormonii sarcinii fiind responsabili de aceste schimbări. Corpul tău încearcă să-ți semnaleze că are o anumită necesitate nutritivă care nu este încă acoperită.

Poftele alimentare se schimbă adesea odată cu evoluția sarcinii. Poate că ai observat deja că ai brusc o dorință reală pentru ceva care de obicei nu-ți placea? Primele cinci dintre cele mai frecvente pofte de sarcină includ dulciuri, produse lactate, gustări sărate, alimente picante și fructe acre, cum ar fi fructe citrice.

Cu cât avansezi in sarcină, cu atât poftele si dorințele alimentare ciudate pentru anumite produse se vor reduce. De asemenea, pot să dispară complet, deci cu siguranță nu trebuie să iti faci griji. Este important doar să menții o dietă generală sănătoasă, echilibrată și o creștere în greutate uniformă în timpul sarcinii. De exemplu, daca ai mereu chef de dulciuri, poți înlocui uneori ciocolata cu fructele uscate, bogate în nutrienți, sau schimba chipsurile de cartofi cu covrigeii. 

689 vizualizări
1
BEBELINE

Ai nevoie de sfaturi sau informaţii personalizate despre nutriţia și dezvoltarea copilului tău sau despre produsele Milupa? Trimite-ne un mesaj, iar specialiștii noștri îţi vor răspunde!

Descoperă AICI o multitudine de răspunsuri detaliate legate de subiectele care te-ar putea interesa sau contactează-ne direct:

sună la
0800 864 587
Mesaj