ÎNTREABĂ SPECIALISTUL

Rețete cu spanac pentru bebeluși (peste 10 luni)

Vezi cele mai bune rețete cu spanac, ideale pentru diversificarea alimentației la bebelușii de peste 10 luni.

Spanacul este una din cele mai sănătoase legume pentru copii, fiind o sursă importantă de vitamine și minerale. Are rol antioxidant, fiind bogat în vitamina C, zinc și vitamina E.

Ideal este să folosiți spanac proaspăt, sau congelat, să îl fierbeți bine pentru eliminarea acidului oxalic.

Iți propunem să încerci următoarele rețete:

Supă cremă de cartofi cu spanac – Retete bebe peste 10 luni

Ai nevoie de 2-3 cartofi medii, o mână de spanac, 2-3 morcovi și alte rădăcinoase (țelină, păstârnac, rădăcină de pătrunjel), o lingură ulei de măsline. Opțional puteți adăuga o căpățână de usturoi, sare și piper pentru copii mai mari.

Cartofii, alături de rădăcinoase, se fierb într-o oală în care am adăugat un praf de sare și o lingură de ulei de măsline. Separat, fierbem spanacul, fără capac, pentru a favoriza eliminarea acizilor.

După ce legumele au fiert, le mixăm în blender, adăugând din apa rămasă după fierberea legumelor (nu din apa de la spanac, aceea o aruncăm). Trebuie să obținem o consistență cremoasă, apoi o mai dăm în clocot puțin, adăugând și usturoiul și, eventual, verdeața.

Piure de cartofi cu spanac și ou – Retete bebe peste 10 luni

Ai nevoie de 1 cartof mare, sau 2 mai mici, morcov și alte rădăcinoase pentru gust, o mână de spanac( 100 gr de spanac fiert), lapte(sau unt – o linguriță), 1 ou, ulei de măsline, sare, piper.

Se fierb cartofii cu rădăcinoasele , separat spanacul și oul. După ce s-au fert, se mixează cartofii, în blender, sau se pasează. Se adaugă laptele ( sau untul), oul fiert și spanacul. Adăugați sare și piper la final, pentru copiii mai mari.
Puteți da piureul la cuptor, într-un vas de yena, adăugând deasupra 2-3 cubulețe de unt, până formează o crustă aurie.

Chifteluțe de pui cu spanac – Retete bebe peste 10 luni

Ai nevoie de ½ de piept de pui, usturoi verde, 100 gr de spanac fiert, 1 ou, 1 cartof mare, făina de ovăz, verdeață (mărar), sare și piper.

Fierbi spanacul și îl storci bine de apă. Separat fierbi și cartoful în coajă. Amesteci spanacul cu pieptul de pui tocat, cartoful curățat și pasat, verdeața si usturoiul. Adaugi apoi oul și făina de ovăz încât să poți modela chifteluțele.

Pornești cuptorul la temperatură medie, și pregătești o tavă, unsă cu ulei de măsline în care vei așeza chifteluțele, și le dai la cuptor pentru 20-25 de minute, până când se rumenesc frumos.

Poți să le servești cu un sos de iaurt cu verdeață, sau un piure de cartofi.

Nu uitați de regula celor 3-4 zile în introducerea alimentelor noi și întotdeauna întrebați pediatrul înainte de a face acest lucru.

17870 vizualizări
1
BEBELINE

Ai nevoie de sfaturi sau informaţii personalizate despre nutriţia și dezvoltarea copilului tău sau despre produsele Milupa? Trimite-ne un mesaj, iar specialiștii noștri îţi vor răspunde!

Descoperă AICI o multitudine de răspunsuri detaliate legate de subiectele care te-ar putea interesa sau contactează-ne direct:

sună la
0800 864 587
Mesaj