ÎNTREABĂ SPECIALISTUL

Numele potrivit pentru bebelușul tău

"Ce nume va purta bebelușul meu?". Pentru că știm cât de greu este să te decizi referitor la numele bebelușului, îți venim în ajutor cu câteva sfaturi. Vezi aplicația dedicată!

De cum ai aflat că ești insărcinată îți dorești să știi care este sexul copilului tău. Vei avea o fetitță? Va fi un baietel? Pana la sfârșitul primului trimestru vei putea afla cu siguranță.

Următoarea întrebare firească este ""Ce nume va purta bebelușul meu?"".

Pentru că știm cât de greu este să te decizi, îți venim în ajutor cu câteva sfaturi.

Cum să alegi numele copilului: #1 ALEGE UN NUME CU SEMNIFICAȚIE

Numele pe care îl alegi pentru puiuțul tău îi va influența viața, îi va marca personalitatea și impactul pe care îl va avea asupra celorlalți. De aceea, iti recomandăm să te documentezi înainte de a te hotarî pe un nume, să alegi un nume puternic, care să îi marcheze pozitiv viitorul.

Pentru un băiat, un nume cu rezonanță, care să il ambiționeze să fie puternic, drept, victorios. Pentru fete, un nume gingaș, suav, melodios.

Cum să alegi numele copilului: #2 EVITĂ DIMINUTIVELE

Bebelușul tău, care acum este în burtică, va trece prin toate stadiile dezvoltării, și într-un final, va ajunge adult. Astfel, evită numele de tipul Mugurel, Dumitrel, Maricica sau Ancuța.

Cum să alegi numele copilului: #3 ALEGE UN NUME POTRIVIT ÎN COMBINAȚIE CU NUMELE DE FAMILIE

Atunci când te gândești la un prenume pentru bebelușul tău pune alături și numele de familie, și rostește numele întreg al copilului.
Evită combinații precum Rudolf Pufulete sau Argentina Aristotel.

Cum să alegi numele copilului: #4 DECIZIA FINALĂ SE IA ÎN FAMILIE

Înainte de a lua decizia finală referitoare la numele copilului, consultă-te cu partenerul tău, nașii sau părinții. Decizia finală vă aparține doar vouă, parinților, însă uneori trebuie să ții cont de cei apropiați, pentru a evita discuții ulterioare.

Cum să alegi numele copilului: #5 ALEGE UN NUME SPECIAL

Citește reviste de specialitate, sau consultă documentele publice ale Direcției pentru Evidența Persoanelor, pentru a te asigura că bebelușul tău are un nume special.

 

52 vizualizări
1
BEBELINE

Ai nevoie de sfaturi sau informaţii personalizate despre nutriţia și dezvoltarea copilului tău sau despre produsele Milupa? Trimite-ne un mesaj, iar specialiștii noștri îţi vor răspunde!

Descoperă AICI o multitudine de răspunsuri detaliate legate de subiectele care te-ar putea interesa sau contactează-ne direct:

sună la
0800 864 587
Mesaj