ÎNTREABĂ SPECIALISTUL

Vreau timp pentru mine după sarcină

După ce trece șocul inițial de a avea un bebeluș, iar tu și bebelușul vă simțiți din ce în ce mai bine, îţi vei dori timp pentru tine. Vezi recomandările noastre!

De ce ai nevoie de timp pentru tine după sarcină

După ce trece șocul inițial de a avea un bebeluș, iar tu și bebelușul vă simțiți din ce în ce mai bine unul cu celălalt, îţi vei dori să ai timp numai pentru tine. Acesta este un fenomen foarte comun, deci nu te simți prost că îţi doreşti timp pentru tine.

Există multe motive pentru care timpul petrecut departe de bebeluşul tău este o idee bună.

  • Chiar și o pauză de o oră de la jobul de mămică te va ajuta să îţi reîncarci bateriile.
  • Vei avea șansa să faci lucrurile care îţi plăceau înainte de sosirea bebelușului!
  • Folosirea acestui timp pentru a te întâlni cu alți adulți și a vorbi cu ei, poate face minuni. Din când în când, conversația este mult mai bună decât să scoți sunete de bebeluș toată ziua!
  • Un pic de timp să te relaxezi înseamnă că te vei întoarce la bebeluș cu bateriile încărcate şi plină de entuziasm.
  • Timpul pe care îl petreci fără bebeluş este ocazia perfectă pentru partenerul tău să contureze o relaţie cu micuţul.

Acceptă ajutor!
Apelează la prieteni și familie pentru a te ajuta. Planifică-ți timpul și fă lucrurile pe care trebuie sau vrei să le faci. O baie prelungită, o vizită la sala de fitness sau orice alt răsfăț - este important să iei o pauză.

Timpul petrecut împreună
Plecarea de acasă fără bebeluș poate să îl includă şi pe partener. Multor mămici le este dor de timpul petrecut cu partenerii lor, când erau doar ei doi și este perfect normal să simtă astfel.

În concluzie, dacă ai o rudă de încredere sau un prieten care poate să aibă grijă de bebelușul tău, o pauză este binevenită.

Socializare cu alte mămici și adulți

Este întotdeauna util să vorbeşti cu oameni care parcurg o etapă post-natală ca și tine. Poți împărtăși temeri, experienţe sau poți să vorbeşti despre orice altceva în afară de bebeluși!

  • Înscrie-te într-un grup de mămici și bebeluși la cursul de înot sau muzică sau într-un grup postnatal. Acestea sunt modalităţi distractive de a menține bebelușul activ, de a ieși din casă și de a cunoaşte alți proaspeți părinți. Urmăreşte ştirile despre activităţile distractive din oraşul tău și apoi implică-te!
  • Intră în contact cu alte mămici pe care le-ai întâlnit la cursurile prenatale sau în maternitate. Probabil că și lor le va plăcea compania altor mămici!
  • Vrei să întâlneşti alți oameni care știu exact prin ce treci? Clubul Milupa este un loc excelent pentru a purta conversaţii dacă nu poți ieși din casă.

497 vizualizări
2
BEBELINE

Ai nevoie de sfaturi sau informaţii personalizate despre nutriţia și dezvoltarea copilului tău sau despre produsele Milupa? Trimite-ne un mesaj, iar specialiștii noștri îţi vor răspunde!

Descoperă AICI o multitudine de răspunsuri detaliate legate de subiectele care te-ar putea interesa sau contactează-ne direct:

sună la
0800 864 587
Mesaj