ÎNTREABĂ SPECIALISTUL

7 motive și beneficii pentru o nutriție precis adaptată bebelușului tău

Descoperă cele mai importante beneficii ale unei nutriții precis adaptate nevoilor puiuțului tău din fiecare etapă de creștere.

Dacă ai nevoie să-ți reamintești de ce sunt atât de importante primele 1.000 de zile pentru sănătatea puiuțului tău și dezvoltarea sa armonioasă, am întocmit o listă cu cele mai importante avantaje ale unei nutriți corecte în această perioadă.

Beneficiile unei nutriții precis adaptate nevoilor puiuțului tău din fiecare etapă de creştere sunt numeroase. Vezi mai jos care sunt cele mai importante dintre ele:

Dezvoltarea creierului

La naştere creierul puiuțului tău este dezvoltat în proporţie de 15%, restul dezvoltării se întâmplă până la finalul perioadei de 1.000 de zile. De aceea e important să îi oferi o nutriţie bogată în Fier şi acizi graşi Omega 3.

Oase sănătoase

Puiuţul tău are nevoie de Calciu şi Vitamina D pentru ca oasele să i se dezvolte în ritmul normal şi pentru ca acestea să fie puternice.

Mai puţine probleme de sănătate

 Diabetul zaharat de tip 2 şi obezitatea sunt doar două dintre afecţiunile ce pot fi prevenite de o nutriţie corectă în primele 1.000 de zile. Includerea în dieta puiuţului tău a elementelor nutritive importante pentru dezvoltarea sa armonioasă, face ca numărul problemelor de sănătate pe care le-ar putea avea să fie mult mai mic.

Sistem imunitar puternic

Alăptarea este unul dintre cele mai importante aspecte ale primelor 1.000 de zile. Laptele matern oferă puiuţului acces la numeroase enzime imposibil de obţinut în laborator, anticorpi şi proteine ce îi întăresc sistemul imunitar.

Dinţişori mai sănătoşi

Printr-o dietă sănătoasă încă din perioada de diversificare, puiuţii se obişnuiesc cu acele gusturi sănătoase şi nu vor cere alimente dulci care să le strice dinţişorii.

Dietă sănătoasă pentru tot restul vieţii

 Puiuţii care primesc multe legume şi fructe în primele luni de diversificare, vor consuma la fel de multe şi după ce cresc. În primii ani de viaţă se formează preferinţele pentru gusturi şi obiceiuri nutriţionale, care au toate şansele să se prelungească pentru tot restul vieţii.

Pentru creşterea şi dezvoltarea optimă a  sănătăţii copiilor OMS recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni. Milupa susţine această recomandare şi continuarea alăptării până la 2 ani, în paralel cu introducerea în alimentaţia sugarului şi a altor alimente.

Alăptarea este cea mai bună metodă de hrănire a bebelușilor și oferă numeroase beneficii. Este important ca, înaintea și în timpul alăptării să aveți o alimentaţie sănătoasă, echilibrată. Combinația alăptării cu biberonul în primele săptămâni de viață poate să reducă producţia de lapte matern, iar inversarea deciziei de a nu alăpta este dificilă. Întotdeauna consultați doctorul, asistenta sau moașa pentru sfaturi cu privire la hrănirea bebelușului dumneavoastră. Dacă utilizați formule pentru bebeluși, trebuie să urmați cu atenție instrucțiunile producătorului.

554 vizualizări
1
BEBELINE

Ai nevoie de sfaturi sau informaţii personalizate despre nutriţia și dezvoltarea copilului tău sau despre produsele Milupa? Trimite-ne un mesaj, iar specialiștii noștri îţi vor răspunde!

Descoperă AICI o multitudine de răspunsuri detaliate legate de subiectele care te-ar putea interesa sau contactează-ne direct:

sună la
0800 864 587
Mesaj