ÎNTREABĂ SPECIALISTUL

Sfaturi si idei de jocuri cu cel mic

Fie că este vorba de o stare de urgență cauzată de pandemie sau pur și simplu de vreme rea, există situații în care familiile trebuie să petreacă mai mult timp acasă decât de obicei. Te poți simți copleșită de situație dar este complet de înțeles și ok. 

Noi, la Milupa, vrem să fim acolo pentru tine în aceste momente și vrem să vă arătăm cum puteți supraviețui cu brio unor astfel de situații. Pentru că înțelegem părinții și știm că, dacă petreceți atât de mult timp acasă, puteți rămâne fără idei de jocuri. Fie că este pandemie, ploaie sau vacanță - cu sfaturile noastre, cu siguranță nu te vei plictisi. De la instrucțiuni simple de artizanat la idei frumoase de joc - îți aducem o doză suplimentară de distracție și varietate în viața de zi cu zi. Citiți mai jos cum vă puteți bucura de timpul petrecut împreună cu familia dvs. 

IDEI DE JOCURI PENTRU COPILUL TĂU

Ești acasă cu copilul? Programul de joacă este și mai puțin complex cu cei mai mici decât la copii de peste 1 an. Ei au nevoie de ceva mai mult divertisment decât bebelușii - bebelușii nici măcar nu știu ce înseamnă plictiseala ca sentiment. Aceștia au o fascinație naturală pentru obiectele din jurul lor și pot deveni preocupați de orice îi oferi.

Bebelușii devin entuziasmați când își descoperă mediul în care se află. Jucării? Nu este nevoie. Dacă vă asigurați că obiectele din casă nu prezintă niciun risc de rănire și că nu pot fi înghițite accidental cum ar fi: piese mici, obiecte ascuțite și ambalaje, ele sunt necesare pentru a-l ajuta pe micuț să descopere și să învețe despre ele.

 

ȚI-AR PLĂCEA CÂTEVA JOCURI UNICE?

Jocurile prin cântec și mișcare funcționează întotdeauna, sunt simple și consolidează relația părinte-copil. Bebelușul este și vesel iar tu te poți bucura de momentul acesta pe deplin.

Bărcuța: așezați-vă copilul în poala și sprijiniți-i capul. În mod alternativ, ridicați genunchii și lăsați copilul să se ducă ușor înainte și înapoi. Cuvintele sunt astfel:

Nava mică navighează pe mare, zboară înainte și înapoi.

Dacă vine o furtună puternică, înclină mica navă în mare.

 

Jocurile interactive consolidează coordonarea mâinilor la copii mici. Puteți, de exemplu, să vă așezați unul lângă celălalt și să bateți împreună din palme, de exemplu la următoarea melodie:

Se coace tortul, sa chemam brutarul!

Cine vrea să coacă un tort bun?

Brutarul are nevoie de șapte ingrediente:

Ouă și unt,

Zahar și sare,

Lapte și făină,

Șofran ca să facem tortul galben!

Împingeți, împingeți, în cuptor

(În ultima strofă, întindeți mâinile)

Există multe alte rime și cântece grozave pe Internet care vor face copilul să râdă de bucurie.

Concurs de târât în sufragerie

S-ar putea să pară imposibil acum, dar vă poți transforma camera de zi într-un mic loc de joacă interior, unde construiești o pistă de exerciții? - Creativitatea este necesară aici.

Este foarte simplu: perne pe care să te târăști, o masă  pe sub care să treci, cutii de încălțăminte sau jucării pe post de obstacole ... Nu există limite pentru imaginația ta. Saltelele și tunelurile de joacă colorate pot fi, de asemenea, integrate cu ușurință în concursul de târât, care, apropo, susține dezvoltarea copilului într-o manieră naturală. Este important să asiguri perimetrul de joacă (de exemplu, marginile mesei) și să fii cu ochii pe cel mic pentru a nu se accidenta.

Nu vă faceți griji pentru curățenie. Bucurați-vă de timpul distractiv pe care îl ai copilul cu tău. Apropo: Acest joc îl puteți face și cu copii mai mari, le va plăcea la nebunie această idee. 

Povești pentru copii în cortul de acasă

Construiește un cort - ce copil nu visează la asta? Micul tărâm este o aventură pentru fiecare copil. Și este atât de ușor de făcut: de la pături peste scaune sau peste uscătorul de rufe, perne, saltele, jucării, lanterne, un cort confortabil oferă copiilor tăi un sentiment de aventură, dar și siguranță. Construiește-l împreună cu micuții tăi sau lasă-i pe cei mai mari să joace de-a arhitecții. Bonus: Cei mici vor fi fericiți să se mute într-un cort atât de frumos. Și voi, părinții, veți fi cu siguranță invitați să îi vizitați.

Puteți folosi apoi cortul în diverse scopuri - cum ar fi un ritual de seară, unde tati citește sau spune o poveste celor mici. Sau folosești cortul pentru a dormi împreună cu cel mic.

702 vizualizări
0
BEBELINE

Ai nevoie de sfaturi sau informaţii personalizate despre nutriţia și dezvoltarea copilului tău sau despre produsele Milupa? Trimite-ne un mesaj, iar specialiștii noștri îţi vor răspunde!

Descoperă AICI o multitudine de răspunsuri detaliate legate de subiectele care te-ar putea interesa sau contactează-ne direct:

sună la
0800 864 587
Mesaj