Legatura dintre somn si crestere la copii

Somnul are un rol important în secretarea hormonilor de creștere în corp. Află detalii despe importanta somnului la copii!

Înălțimea, greutatea, creșterea oaselor și tot ce ține de dezvoltarea fizică a unui copil ține de hormonii de creștere și de aportul de nutrienți. Glanda pituitară este cea care secretă hormonii de creștere.

Somnul are un rol important în secretarea hormonilor de creștere în corp.
Deși ei sunt eliberați în timpul zilei, cei mai mulți dintre ei sunt produși în timpul nopții, când cel mic doarme. Și somnul din timpul zilei, sau somnul de după-amiază cum este cunoscut, este obligatoriu la bebeluși și copii mici, pentru că stimulează creșterea copilului.

Lipsa somnului si dezechilibrele hormonale

Lipsa somnului poate duce la dezechilibre hormonale în corpul celui mic, afectând hormonii care reglează apetitul făcându-l pe cel mic să mănânce ba prea puțin ba foarte mult, ducând astfel la subnutriție sau obezitate.

Dacă cel mic nu doarme suficient de mult atunci nu va avea suficientă energie pentru activitățile sale zilnice, ceea ce înseamnă un ritm mai scăzut de dezvoltare a aptitudinilor.

De aceea este foarte important să respecți programul de somn al copilului tău. Dacă este nou-născut sau bebeluș, acesta doarme în medie 16-18 ore pe zi. După ce împlinește 1 an și până la vârsta de 3 ani, are nevoie de 12-14 ore/zi.
Apoi, până la 6 ani, trebuie să doarmă 10-12 ore pe zi. Începând cu perioada școlară, copilul are nevoie de 10-11 ore pe zi.

2
BEBELINE

Ai nevoie de sfaturi sau informaţii personalizate despre nutriţia și dezvoltarea copilului tău sau despre produsele Milupa? Trimite-ne un mesaj, iar specialiștii noștri îţi vor răspunde!

Descoperă AICI o multitudine de răspunsuri detaliate legate de subiectele care te-ar putea interesa sau contactează-ne direct:

sună la
0800 864 587
Mesaj