ÎNTREABĂ SPECIALISTUL

Avantajele cerealelor în pungi cu gramaj mic

Diversificarea este o etapă importantă în dezvoltarea bebelușului. Descoperă când poți introduce cerealele și ce tipuri sunt recomandate pentru bebelși.

O nouă etapă în dezvoltarea micuțului tău și în viața de familie mărită, diversificarea este acel moment în care mesele sugarului vor conține, mai întâi, alimente semisolide. Este indicat ca introducerea alimentelor noi să se facă în paralel cu alăptarea, recomandată în mod exclusiv până la vârsta de 6 luni de către Organizația Mondială a Sănătății. 


Conform experților în pediatrie, perioada optimă de începere a diversificării este între săptămâna 17 și săptămâna 26. Recomandarea vine în funcție de ritmul de creștere al fiecărui bebeluș, dar înainte de a începe diversificarea este bine să faceți o vizită pediatrului, care va stabili meniul precis adaptat nevoilor de nutrienți ale micuțului tău.  

Nutriția în primele 1000 de zile joacă un rol foarte important în buna dezvoltare a puiuțului tău, mai ales că în această perioadă se setează preferințele copilului pentru diverse alimente. În sprijinul micuților și mămicilor, există cereale în combinații delicioase de fructe, precum cele de orez cu fructe de pădure, orez și pere, orez și piersici, dar și mere cu prune. 


Acestea sunt ideale pentru masa de dimineață atât pentru faptul că multitudinea de vitamine și minerale pe care le conține asigură energia necesară copilului pentru întreaga zi, cât și datorită gustului lor delicios. Atunci când începi diversificarea este bine să iei în calcul și faptul că papilele gustative ale micuțului, precum și personalitatea sa în dezvoltare își vor face simțită prezența refuzând anumite piureuri. Datorită texturii delicate, perfectă pentru burtica bebelușului, cerealele Milupa 7 Cereale BIO pot deveni ușor preferatele juniorului tău.


Sunt disponibile în formate mici, ceea ce face ca pungile de cereale să devină aliatul ideal atunci când vrei să explorezi lumea alături de micuțul tău, fiind ușor de transportat și nu ocupă mult spațiu în geanta sau ghiozdanul pregătit cu lucrurile bebelușului. Mai mult decât atât, pungile de cereale la 170 sau 180 grame te ajută să încerci toate sortimentele, până îl identifici pe acela pe care bebe îl agreează, fără să faci risipă. În plus, sunt foarte ușor de preparat, cu lapte matern sau cu formula de lapte preferată de micuțul tău. De acum înainte, tu și copilașul tău vă puteți bucura de servirea meselor în oraș.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni  și continuarea alăptării alături de începerea diversificării la sfatul medicului. Alăptarea este cea mai bună metodă de hrănire a bebelușilor și oferă numeroase beneficii. Este important ca, înaintea și în timpul alăptării să aveți o alimentaţie sănătoasă, echilibrată. Combinația alăptării cu biberonul în primele săptămâni de viață poate să reducă producţia de lapte matern, iar inversarea deciziei de a nu alăpta este dificilă. Întotdeauna consultați doctorul, asistenta sau moașa pentru sfaturi cu privire la hrănirea bebelușului. 

982 vizualizări
0
BEBELINE

Ai nevoie de sfaturi sau informaţii personalizate despre nutriţia și dezvoltarea copilului tău sau despre produsele Milupa? Trimite-ne un mesaj, iar specialiștii noștri îţi vor răspunde!

Descoperă AICI o multitudine de răspunsuri detaliate legate de subiectele care te-ar putea interesa sau contactează-ne direct:

sună la
0800 864 587
Mesaj