ÎNTREABĂ SPECIALISTUL

Importanța laptelui pentru copii de vârstă mică în dezvoltarea micuțului tău

Micuțul are nevoie de o nutriție precis adaptată pe întreg parcursul acestei perioade. Află cât de important este laptele de continuare în acest proces.

În primele 1000 de zile, de la concepție la împlinirea vârstei de doi ani a micuțului tău, nutriția sa joacă un rol deosebit de important pentru construirea unei stări bune de sănătate. Prin urmare, pentru a se dezvolta sănătos, micuțul are nevoie de o nutriție precis adaptată pe întreg parcursul acestei perioade.

Micuțul tău crește pe zi ce trece, iar toată energia care stă la baza acestei dezvoltări constă într-un regim alimentar care să-i satisfacă toate nevoile nutriționale. Odată ce a împlinit un an, juniorul tău are nevoie în continuare de un aport mare de nutrienți care să-i asigure o dezvoltare psihomotorie optimă. O parte dintre acești nutrienți se găsesc în laptele de creștere.

Laptele este unul dintre cele mai importante alimente pentru micuț. În primele 6 luni de viață ale bebelușului, laptele matern îi acoperă toate nevoile nutriționale, iar apoi alăptarea trebuie continuată în paralel cu diversificarea. Însă, din momentul în care micuțul nu mai este alăptat, acesta are nevoie de un alt tip de lapte, care să conțină cel puțin o parte dintre nutrienții care se regăsesc în laptele matern.
Întrucât laptele de vacă este recomandat a se introduce mai târziu în alimentația micuțului, laptele  pentru copii de vîrstă mică este laptele ideal pentru juniorul tău!

Pentru a-i asigura aportul optim de nutrienți puiului tău, ai la dispoziție gama de formule de lapte Milupa cu PreciNutri. Laptele pentru copii de vîrstă mică Milumil Junior  cu PreciNutri conține prebiotice, fier, omega 3, vitamina D și calciu. Fierul este esențial pe toată durata celor 1000 de zile, lipsa lui sau aportul său scăzut conducând la anemie. Omega 3, calciul și vitamina D contribuie la dezvoltarea armonioasă a oaselor și a creierului, iar prebioticele la o floră intestinală sănătoasă, esențială pentru un sistem imunitar puternic. Cu numai două cănuțe de Milupa Milumil pe zi, îi asiguri micuțului tău aproximativ 70% din necesarul zilnic recomandat de Societatea Română de Pediatrie. Oferindu-i juniorului tău lapte Milumil Junior +, ca parte a unei diete echilibrate, contribui la o dezvoltare armonioasă și îl ajuți să țină pasul cu ritmul său alert de dezvoltare.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni și continuarea alăptării alături de începerea diversificării la sfatul medicului. Alăptarea este cea mai bună metodă de hrănire a bebelușilor și oferă numeroase beneficii. Este important ca, înaintea și în timpul alăptării să aveți o alimentaţie sănătoasă, echilibrată.
Combinația alăptării cu biberonul în primele săptămâni de viață poate să reducă producţia de lapte matern, iar inversarea deciziei de a nu alăpta este dificilă. Trebuie luate în considerare implicațiile sociale și financiare ale utilizării formulelor pentru sugari. O utilizare incorectă a laptelui pentru sugari sau utilizarea unor alimente sau metode de hrănire nepotrivite pot prezenta un risc pentru sănătate.

Dacă utilizați formule pentru sugari, trebuie să urmați cu atenție instrucțiunile producătorului – nerespectarea instrucțiunilor poate duce la îmbolnăvirea sugarului. Întotdeauna consultați doctorul, asistenta sau moașa pentru sfaturi cu privire la hrănirea bebelușului.

 

Află mai multe despre  MILUPA Milumil Junior

494 vizualizări
0
BEBELINE

Ai nevoie de sfaturi sau informaţii personalizate despre nutriţia și dezvoltarea copilului tău sau despre produsele Milupa? Trimite-ne un mesaj, iar specialiștii noștri îţi vor răspunde!

Descoperă AICI o multitudine de răspunsuri detaliate legate de subiectele care te-ar putea interesa sau contactează-ne direct:

sună la
0800 864 587
Mesaj