ÎNTREABĂ SPECIALISTUL

Trucuri pentru copiii care refuză mâncarea

Este extrem de important să-l învățăm pe cel mic să mănânce sănatos și regulat, dezvoltându-i un comportament alimentar rațional. Află cum!

Marea majoritate a mămicilor se confruntă cu refuzul copilului de a mânca, în special după ce micuțul împlinește vârsta de un an și începe să fie foarte pretențios cu mâncarea și să-și manifeste independența și personalitatea. Cu toate acestea, este extrem de important să-l învățăm pe cel mic să mănânce sănatos și regulat, dezvoltându-i un comportament alimentar rațional și echilibrat de la o vârstă cât mai fragedă.

De cele mai multe ori poate tu ca mămică, te simți dezarmată în fața refuzului piticului tău de a mânca și de ce să nu recunoaștem, niciodată nu ți se va părea că acesta a mâncat suficient de mult. De la panică până la nervi nu este decât un pas, așa că trebuie să te încarci cu foarte multă răbdare pentru a reuși să-i faci față mofturosului tău mic.

Înainte de toate trebuie să ținem cont de faptul că masa în familie trebuie să fie un moment dominat de armonie și calm. Asa că, dragi mămici, lăsați nervii deoparte, fiți perseverente și creative. În sprijinul vostru venim cu 7 trucuri pe care să le puteți folosi atunci când vă aflați în etapa în care cel mic refuză să mănânce.
În primul rând, stabiliți un program riguros al meselor și evitați să-i dați micuțului mici gustări între mese. Curând veți constata că celui mic i se va face foame în jurul orei stabilite pentru masă. De asemenea, încercați să anunțați copilul cu 10-15 minute înainte de masă. În acest fel evitați să-l întrerupeți pe cel mic din orice altă activitate în care era implicat. O altă regulă de bază ar fi faptul că la masă doar mâncăm: nu ne jucăm, nu citim și nu ne uităm la televizor.

Astfel cel mic se poate concentra numai pe farfurioara din fața lui. Este de preferat în general să îi pregătiți porții mici de mâncare. Dacă nu se satură și mai dorește papa, vă va lăsa sigur să știți. Este foarte important să acordați o atenție deosebită aspectului mâncării.
Așezați-o cât mai frumos în farfurie: forme geometrice, animăluțe sau steluțe. Cu siguranță copilul va fi captivat de “jocul” oferit. Încercați pe cât posibil să evitați apa în timpul mesei. Aceasta taie pofta de mâncare și chiar îngreunează digestia celui mic prin diluarea sucului gastric. Și nu în ultimul rând dragi mămici, nu forțați copilul să mănânce, mai degrabă adoptați principiul: va mânca dacă îi este foame

Cu aceste câteva reguli, trebuie să reușiți să-i țineți piept micuțului mofturos care refuză să pape. Mult succes.

211 vizualizări
1
BEBELINE

Ai nevoie de sfaturi sau informaţii personalizate despre nutriţia și dezvoltarea copilului tău sau despre produsele Milupa? Trimite-ne un mesaj, iar specialiștii noștri îţi vor răspunde!

Descoperă AICI o multitudine de răspunsuri detaliate legate de subiectele care te-ar putea interesa sau contactează-ne direct:

sună la
0800 864 587
Mesaj