ÎNTREABĂ SPECIALISTUL

Cum încălzesc și păstrez mâncarea?

Trebuie să încălzeşti întotdeauna mâncarea în mod corespunzător și apoi să o laşi să se răcească, înainte de a hrăni bebelușul. Află cum!

Încălzirea mesei bebelușului

Trebuie să încălzeşti întotdeauna mâncarea în mod corespunzător și apoi să o laşi să se răcească, înainte de a hrăni bebelușul. Pentru bebeluși nu este important dacă mâncarea este servită caldă sau la temperatura camerei.

  • Încălzeşte mâncarea de bebeluș preparată în casă utilizând un cuptor cu microunde sau într-o cratiţă pe aragaz până scoate aburi. Nu te lăsa tentată să încălzeşti mâncarea doar parțial.
  • Dacă utilizezi borcane de hrană de bebeluși, pune-le în apă caldă pentru a le încălzi.
  • Verifică dacă mâncarea este caldă în totalitate, testând-o în profunzime cu un cuțit. Apoi asigură-te că nu este prea fierbinte înainte să hrăneşti bebelușul, amestecând mâncarea pentru a elimina orice părți fierbinți.
  • Nu reîncălzi niciodată mâncarea decât o dată și apoi aruncă resturile; mâncarea care a fost în contact cu gura sau tacâmurile bebelușului poate conține bacterii.
  • Dacă încălzeşti mâncarea în prealabil, nu o lăsa să se răcească prea mult la temperatura camerei; bacteriile încep să se dezvolte în două ore și să se multiplice rapid.

Păstrarea mâncării făcute în casă

La început este posibil ca bebelușul tău să mănânce doar o cantitate infimă din mâncarea pasată pe care o găteşti. Totuși, este o idee bună să pregăteşti mai multă mâncare și să congelezi o parte pentru altă zi! Prin congelare se păstrează vitaminele, astfel încât bebelușul tău să profite de toate beneficiile acestora, dar există și câteva aspecte de siguranță de care să ții cont.

  • După ce s-a răcit, congelează mâncarea imediat ce este posibil.
  • Temperatura din congelatorul tău trebuie să fie -18oC sau mai scăzută.
  • Foloseşte caserole din plastic cu capace ermetice sau tăvi pentru cuburi de gheață în pungi de plastic marcate clar cu conținutul și data (poţi scoate cuburile din pungi după ce au înghețat). Preparatul pentru bebeluși se poate păstra trei luni în congelator și trebuie dezghețat înainte de utilizare – în special dacă îl reîncălzeşti.
  • Nu recongela niciodată preparatele care au fost congelate în prealabil.

Folosirea borcanelor cu preparate pentru bebeluși

  • Foloseşte o lingură de plastic curată (nu de metal), amestecă bine și serveşte-i bebelușului porția de mâncare într-un bol curat.
  • Resturile de mâncare din borcan se pot păstra în frigider până la 48 de ore (nu la congelator).
  • Totuși, dacă îl hrăneşti direct din borcan, porția nefolosită trebuie aruncată.

Foloseşte întotdeauna conținutul înainte de data de valabilitate care apare pe borcan.

3155 vizualizări
0
BEBELINE

Ai nevoie de sfaturi sau informaţii personalizate despre nutriţia și dezvoltarea copilului tău sau despre produsele Milupa? Trimite-ne un mesaj, iar specialiștii noștri îţi vor răspunde!

Descoperă AICI o multitudine de răspunsuri detaliate legate de subiectele care te-ar putea interesa sau contactează-ne direct:

sună la
0800 864 587
Mesaj