ÎNTREABĂ SPECIALISTUL

Hrană sănătoasă și... atrăgătoare pentru micuț în primii săi ani de viață

Poți face hrana pentru copilul tău mai atrăgătoare folosindu-te de atracția culorilor. Află cum!

Micuțul tău crește și devine din ce în ce mai pofticios? Ei bine, nu uita că este important să-I asiguri o nutriție echilibrată, sănătoasă și precis adaptată nevoilor sale în primele 1000 de zile. Iar cu cât este mai atrăgătoare hrana oferită, cu atât copilul tău va fi mai mulțumit.

Poți face hrana pentru copilul tău mai atrăgătoare folosindu-te de atracția culorilor. Astfel, îi poți pregăti o salată de fructe, bogată în vitamine și calciu. Optează pentru mere verzi, pere, banane, mere roșii, avocado, kiwi și căpșune sau orice altă combinație de fructe preferă copilul tău (cu vârsta de peste 7 luni). Coloristica te va trage chiar și pe tine.

Desenează un copac, un cățel, o pisică sau un personaj animat cu ajutorul legumelor. Este o modalitate haioasă și distractivă de a-l face pe micuțul tău să mănânce sănătos.

Optează pentru diverse rețete cu cereale, fie budincă, fie piure, și sigur îl vei bucura pe junior. De altfel, cerealele reprezintă o sursă bogată de nutrienți necesari micuțului tău în această etapă de dezvoltare (6 luni – 3 ani).

Pe lângă acestea, poți găsi orice altă modalitate de a face hrana atrăgătoare pentru puiul tău. Oricând te simți inspirată, oferă-i acestuia o porție de bucurie.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni și continuarea alăptării alături de începerea diversificării la sfatul medicului. Alăptarea este cea mai bună metodă de hrănire a bebelușilor și oferă numeroase beneficii.
Este important ca, înaintea și în timpul alăptării să aveți o alimentaţie sănătoasă, echilibrată. Combinația alăptării cu biberonul în primele săptămâni de viață poate să reducă producţia de lapte matern, iar inversarea deciziei de a nu alăpta este dificilă.
Întotdeauna consultați doctorul, asistenta sau moașa pentru sfaturi cu privire la hrănirea bebelușului.

1034 vizualizări
0
BEBELINE

Ai nevoie de sfaturi sau informaţii personalizate despre nutriţia și dezvoltarea copilului tău sau despre produsele Milupa? Trimite-ne un mesaj, iar specialiștii noștri îţi vor răspunde!

Descoperă AICI o multitudine de răspunsuri detaliate legate de subiectele care te-ar putea interesa sau contactează-ne direct:

sună la
0800 864 587
Mesaj